Om os

Om os

Scandinavian Document Control ApS er et fælles initiativ ved Vibeke Bugge Kristiansen og Tine Weirsøe, der arbejder med håndtering af dokumenter og records fra to forskellige vinkler. Vibeke og Tine er primært konsulenter i hhv Strator A/S og Scandinavian Information Audit ApS, der også ejer kursusvirksomheden, og bruger deres mangeårige erfaringer aktivt på kurserne.

Historien bag

’Document control’ er indsamling og styring af store og komplekse dokumentationsmængder. I anlægsprojekter som etablering af broer, nye motorveje, letbaner, metro, nye bydele og vindmølleparker samt i forbindelse med komplekse undersøgelseskommissioner, forsikringssager, patientforløb og lignende skabes der store mængder dokumentation. Der er mange krav fra lovgivning og kontrakter til denne dokumentation, og derfor skal den håndteres sikkert i livscyklus og måske kasseres efter mange år.  

I lande som USA, UK og Norge, hvor der er en stor olieindustri, er document control et anerkendt og velbetalt fag. I Danmark er document control i meget hurtig udvikling og det er svært for virksomhederne at finde kvalificerede Document Controllers. Scandinavian Document Control er udviklet og kurser udbydes med baggrund i den øgede efterspørgsel i Danmark.

Vibeke og Tine har gennem årene mødt hinanden i forbindelse med talrige opgaver, hvor mangelfuld document control har haft stor betydning. 

Scandinavian Document Control er resultatet af deres fælles erfaringer og ønsket om at medvirke til at løfte document control faget i Danmark, og at få det udbredt og anerkendt, som en vigtig og kritisk disciplin.

I deres arbejde med dokumenthåndtering og records management møder de stor efterspørgsel efter en uddannelse og kurser, som det, der nu er lanceret. Målgruppen er alle, der arbejder med kritiske dokumenter, herunder document control, strukturering af dokumenter og data, migrering, klassifikation, arkivering, records- og document mangement.

Kursusledere og undervisere

Tine Weirsøe

Tine Weirsøe er direktør i Scandinavian Information Audit og arbejder som konsulent, auditor, underviser. Hun har mere end 30 års erfaring med records-, document- og information management. Inden hun startede Scandinavian Information Audit i 2004 arbejdede hun i Novo Nordisk og andre store virksomheder. Hun var formand for det danske udvalg bag ISO 30300/15489 i 10 år og fagansvarlig for records management på MIR (Master i Informationsforvaltning og Records Management) fra 2012-2018, AAU/KU.

Vibeke Bugge Kristiansen

Vibeke Bugge Kristiansen er direktør i Strator og arbejder som konsulent, underviser og foredragsholder. Hun har en baggrund som både udvikler og forretningskonsulent og har desuden fungeret som document management lead i en årrække. Hun har 20 års erfaring med at stå i grænselandet mellem IT og forretningsproblemet og skulle implementere og bruge tekniske løsninger til at lette arbejdet med dokumenter. Hun følger nysgerrigt den teknologiske udvikling på feltet.

Kontakt

Scandinavian Document Control ApS
Skodsborg Strandvej 215, 1. th.
2942 Skodsborg

CVR: 40986324
Mail: info@documentcontrol.dk

Kontaktperson
Heidi Hillerup
Mail: heidi@documentcontrol.dk