Om Document Control kurserne

I lande som USA, UK og Norge, hvor der er en stor olieindustri, er document control et anerkendt og velbetalt fag. I Danmark er document control en bredere disciplin og i hurtig udvikling i både den offentlige og private sektor. Det er svært for virksomhederne at finde kvalificerede Document Controllers. 

 

Uddannelsen Document Control – hands on er udviklet og udbydes med baggrund i den øgede efterspørgsel i Danmark.

CleanUp_shutterstock_lille

Begreber og metoder

Uddannelsen introducerer de gængse begreber og metoder i document control.

Praktisk orienteret

Uddannelsen er praktisk orienteret, og der vil være rig lejlighed til at arbejde med tingene.

Professionel

Uddannelsen er for alle, der allerede arbejder med eller som gerne vil i gang med at arbejde med document control på et professionelt niveau.

Hvorfor få en uddannelse i document control?

En Document Controller har ansvaret for indsamling, arkivering og styring af store og komplekse dokumentationsmængder. 

 

I anlægsprojekter som etablering af broer, nye motorveje, letbaner, metro, nye bydele og vindmølleparker samt i forbindelse med komplekse undersøgelseskommissioner, forsikringssager, patientforløb og lignende skabes, der store mængder dokumentation. 

 

De mange store anlægsbyggerier har gjort det svært at finde kvalificerede Document Controllers, fordi så få er uddannede til det.

Hvem udbyder uddannelsen?

Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem Scandinavian Information Audit ved Tine Weirsøe og Strator ved Vibeke Bugge Kristiansen. Tilsammen har Tine og Vibeke små 50 års erfaring med håndtering af dokumenter og records fra to meget forskellige synsvinkler. Desuden vil forskellige specialister undervise eller dele erfaringer og cases på kurset. 

Hvem er uddannelsen for?

Du kan have beskæftiget dig med document control i længere tid på fuldtids- eller deltidsbasis og have behov for at få pudset din viden af.  Du kan være ny i faget eller du kan have lyst til at tilegne dig kompetencer med henblik på et fremtidigt job som Document Controller. 

 

Mange Document Controllers er alene om deres faglighed i teamet og har behov for faglig opdatering og sparring. Nogle arbejder med document control som en del af et andet administrativt job. 

 

Kurset er for alle, der allerede arbejder med eller som gerne vil i gang med at arbejde med document control på et professionelt niveau.  

Hvad er document control?

’Document control’ er indsamling, arkivering og styring af store og komplekse dokumentationsmængder.  Der er ofte mange krav fra lovgivning og kontrakter til denne dokumentation og derfor skal den indsamles, kontrolleres, arkiveres sikkert og måske kasseres efter mange år.   

Vibeke Bugge Kristiansen

Vibeke Bugge Kristiansen er direktør i Strator og arbejder som konsulent, underviser og foredragsholder. Hun har en baggrund som både udvikler og forretningskonsulent og har desuden fungeret som document management lead i en årrække. Hun har 20 års erfaring med at stå i grænselandet mellem IT og forretningsproblemet og skulle implementere og bruge tekniske løsninger til at lette arbejdet med dokumenter. Hun følger nysgerrigt den teknologiske udvikling på feltet.

Tine Weirsøe

Tine Weirsøe er direktør i Scandinavian Information Audit og arbejder som konsulent, auditor, underviser. Hun har mere end 30 års erfaring med records-, document- og information management. Inden hun startede Scandinavian Information Audit i 2004 arbejdede hun i Novo Nordisk og andre store virksomheder. Hun var formand for det danske udvalg bag ISO 30300/15489 i 10 år og fagansvarlig for records management på MIR (Master i Informationsforvaltning og Records Management) fra 2012-2018, AAU/KU.