Spring til indhold

Fagligt stof

Følg med! Overblik over gratis fagligt stof


Artikler om document control

Her på sitet ligger faglige artikler med viden, ideer, meninger og holdninger, der relaterer sig til document control.

Emnerne i artiklerne afspejler det indhold man kan lære mere om på vores kurser. Artiklerne er til gratis afbenyttelse herunder.

Flere artikler

Scandinavian Document Control er et samarbejde mellem virksomhederne Scandinavian Information Audit (v. Tine Weirsøe) og Strator (v. Vibeke Bugge Kristiansen). På de respektive firmasites findes mere viden om hver deres speciale.

Linkedin – side

På vores company page ”Scandinvian Document Control” deler vi faglige indlæg og nyheder fra os. Besøg og følg os gerne her.

LinkedIn – gruppe

Vi bruger desuden LinkedIn gruppen ”Forum for Records Management and Documentation”, som har ca. 2.500 medlemmer primært fra Danmark og Norge. Her deler vi og andre medlemmer faglige indlæg, jobannoncer og sparring. Besøg gruppen / anmod om medlemskab her.

Vil du have artiklerne direkte i din mailboks? Abonner på vores nyhedsbrev.


Egne artikler


 • Den gode template

  Den gode template

  En god skabelon er guld værd, fordi den fungerer som en guide der viser og hjælper med at skabe et dokument med nøjagtig de egenskaber og informationer, virksomheden har behov for.

  Læs artiklen

 • Fra børnebibliotekar til Document Controller – en personlig transitionshistorie

  Fra børnebibliotekar til Document Controller – en personlig transitionshistorie

  Springet fra bibliotekar til Document Controller tog Anne Christine Seidelin i sommer, og nu beretter hun personligt og levende om skiftet.

  Læs artiklen

 • Vejen til et document control brand

  Vejen til et document control brand

  En fælles udfordring for Document Controllers er, at vores fælles faglige identitet kun er kendt af os selv. Vi mangler uniformen, emblemet eller det lille synlige tegn, der viser at vi er Document Controllers

  Læs artiklen

 • Den svære vej til god migrering

  Den svære vej til god migrering

  Med digitaliseringens hastige indtog er papiret ikke blevet erstattet af et digitalt materiale eller format, der kan bevares i tusindvis af år og som sikrer genfinding, integritet, autenticitet og læsbarhed.

  Læs artiklen

 • Elektroniske signaturer og dokumentmigrering

  Elektroniske signaturer og dokumentmigrering

  På Wikipedia er en elektronisk signatur defineret således: “An electronic signature, or e-signature, refers to data in electronic form, which is logically associated with other data in electronic form and which is used by the signatory to sign.”, og fortsætter: “This type of signature provides the same legal standing as a handwritten signature as long…

  Læs artiklen

 • Checksummer og kopier af elektroniske dokumenter

  Checksummer og kopier af elektroniske dokumenter

  De fleste løfter et øjenbryn og tror ikke helt på det, når vi påstår, at det er ret almindeligt at 25% af alle dokumenter på en fællesdrev er ekstra kopier af dokumenter. Men det er nu ofte tilfældet, og vi er jævnligt mødt med ønsket om at kunne eliminere disse kopier nemt. I denne artikel…

  Læs artiklen

 • Forbedring af dårlige scanninger

  Forbedring af dårlige scanninger

  Mange virksomheder var hurtige til at reagere og gå ind i den digitale tidsalder og skanne deres dokumentation for at have fordelene ved digitale versioner. Med nutidens øjne er mange af disse skannede dokumenter for ringe og man kan ofte ikke søge i dokumentet og dermed heller ikke søge det frem.

  Læs artiklen

 • Document control – mere komplekst end det syner

  Document control – mere komplekst end det syner

  Hvordan definerer man en kompleks virkelighed? Det tog os, Vibeke Bugge Kristiansen og mig, noget tid at forstå omfanget og kompleksiteten for til sidst at kunne beskrive og sætte ord på document control. Også selvom vi havde beskæftiget os med det i mange år.

  Læs artiklen

 • Document control og den brændende platform

  Document control og den brændende platform

  ”Det gik for alvor op for mig, da jeg stod i vand til over knæene og forsøgte at redde nogle af vores kritiske dokumenter, hvor farligt det er ikke at have styr dokumentationen”.

  Læs artiklen

 • Projektbaseret eller ikke-projekt baseret document control

  Projektbaseret eller ikke-projekt baseret document control

  Projektbaseret eller ikke-projektbaseret: Document Controlleren har et stort ansvar og holder styr på store mængder dokumentation i mange formater og former, systemer og arkiver. Document control kompetencer er nødvendige.

  Læs artiklen

 • Kunstig intelligens og dokumenter – brugbart? betalbart?

  Kunstig intelligens og dokumenter – brugbart? betalbart?

  Der er meget hype omkring kunstig intelligens og sci-fi-agtige fortællinger om, hvordan det vil ændre vores liv og hverdag. Men hvor er vi lige nu med udviklingen i forhold til at kunne bruge kunstig intelligens til klassifikation af dokumenter – og kan det købes for rimelige penge?

  Læs artiklen

 • Dokumentformater og teknologi til konvertering

  Dokumentformater og teknologi til konvertering

  Kender du det? Gamle oplysninger i gamle ulæselige formater. Problemer med at den nyeste software ikke fungerer godt med de gamle dokumenter. Bøvl med at modtager af dokumenterne ikke kan læse dem – eller ser noget lidt andet osv. Man kan faktisk gøre noget  ved det – automatisk.

  Læs artiklen

 • Hvad kontrollerer document control?

  Hvad kontrollerer document control?

  Document control handler løst beskrevet om at sikre, at information, som håndteres internt i forbindelse med projekter eller overføres til en anden part, er korrekt, opdateret og komplet i hele livscyklussen. Men hvad er det så en document control funktion skal kontrollere?

  Læs artiklen